Saturday, 21 October 2017

Fuyoo Senangnya Sains Tahun 1- 6



Wow kartun...menarik tak?
Yang tak minat sains pun boleh minat tau kalo tengok buku ni.
COntent ni sangat berwarna-warni.

Buku ni sesuai untuk darjah 1 hingga 6. 
Memang dalam 1 buku tau. 
Tak perlu beli asing-asing ye.

Siri fuyoo ni tak ikut turutan silibus textbook.
Tapi tajuk-tajuk dalam buku ni ada yg sama dengan textbook, cuma tak disusun.
Randomly je tajuk dia ni.
Anak saya darjah 1 dah boleh guna buku ni.
Sambil-sambil study tu boleh baca kartun tu kan.

Nak tengok isi dalam?
Jom...jangan kagum plak tau.









haa...best tak?
mak-mak pun rasa nak belajar jugak kan ? 

Jom dapatkan buku menarik ni untuk anak-anak.


Harga : RM26.00
Exclude postage


Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 

 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608





Siri Bacaan Awal Bacalah Anakku




Sebelum ni kita duk dengar set Bacalah Anakku je kan, Haa ni sekarang dah ada yang baru, anak dia la ni kiranya hehe. Siri Bacaan Awal Bacalah Anakku. Ni buku cerita tau. Kiranya kalo dah abes belajar membaca dengan set Bacalah Anakku tu bolehla sambung dengan buku cerita ni.

Siri ini merupakan siri bacaan 2 in 1. Boleh dibaca semasa anak dalam kandungan, semasa bayi (3 bulan ke atas) dan juga untuk kanak-kanak yang baru menguasai kemahiran membaca. 

Apa yang best dengan buku ni ?

* illustrasi yang menarik
* 1 set mengandungi 4 buah buku
* teks berwarna merah dan hitam untuk mudah kanak-kanak membaca
* sesuai untuk kanak-kanak seawal usia 3 bulan
* ditulis oleh penulis yang berpengalaman dalam bidang literasi
*saiz besar, 25cm x 17 cm (A5)

BONUS !
2 lirik lagu (buku 2 dan 3)
Satu set permainan sebut bunyi (buku 4)



Jom tengok page dalam buku ni.

Buku 1 (17m/s)
Buku 2 (17m/s)
Buku 3 (17m/s)
Buku 4 (20m/s)














Menarik kan? 
Colorful..comfirm anak-anak suka.

Kalo bemrinat cepat-cepat wasap saya tau, nanti kang abes stok pulak.







Harga : RM34.90
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 

 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608




Tuesday, 29 August 2017

Set Asas Membaca Seawal 4 Tahun


Salam semua...eh lusa hari kemerdekaan. 
Selepas 31.8 hari raya haji plak..yeay..berderet la cuti
Seronok...

Dah lama sebenarnya tak create post baru, sangat2 tak sempat.
Tika dan saat ni rajin la plak, sebab? sedang berkursus ☺☺☺

Lately ramai yang mencari set asas nak ajar anak membaca.
Kenapa ye?
Mungkin sebab dah nak akhir tahun kot, risau..anak tak boleh membaca
biasalah...dilema mak-mak kan

Ni yang saya boleh suggest.

❤ Set Bacalah Anakku
❤ Fonetik Ekspress 1
❤ Fonetik Ekspress 2

Apa yang best dengan set ni ? 
Jom tengok



Kat bawah ni Set Bacalah Anakku.
Ada 8 buku dan kad imbas.







Kat bawah ni plak buku aktiviti Fonetik Ekspress 1 & 2







Buku Aktiviti Fonetik Ekspress 1&2 merupakan sebahagian daripada aktiviti bahasa yang dapat dilakukan oleh kanak-kanak dalam usaha menguasai kemahiran membaca. 
Buku ini menekankan aspek pengamatan dan diskriminasi huruf-huruf serta kekuatan ingatan mental meraka.
So sambil2 belajar bolehlah buat latihan kan, takde la boring nanti.


Sesuai untuk umur berapa ye?
Sesuai untuk yang baru mula nak membaca, seawal 4 tahun dah boleh.

Nak anak cepat membaca tak?
boleh la risik2 dulu ye..


Harga : RM55.80
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 

 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608


Wednesday, 31 May 2017

Tanam Keseronokan Anak-anak dengan Jawi




Ni lah majalah jawi yang meletop sekarang.
Aktiviti jawi santai yang colorful memang menarik minat anak-anak belajar jawi.
Macam-macam aktiviti ada dalam majalah ni.

Teka-teki
Perbezaan gambar
Cari gambar tersembunyi
Mewarna
Cari jalan keluar
...dan macam-macam lagi la 




Apa yang Inspektor Jawi fokuskan?

Aktiviti sambungan dan ceraian huruf jawi yang sering menjadi kesilapan
Setiap aktiviti dalam majalah ini fokus kepada 
- huruf tunggal
- suku kata terbuka dan tertutup
- perkataan dan ayat pendek
- kata pinjaman bahasa Arab dan English
- imbuhan dan banyak lagi

Semua aktiviti dalam majalah ni berpandukan buku teks sekolah dan silibus KSSR.






1 set mengandungi 5 edisi. 


Nampak tak adik ni memang seronok tau , dapat majalah ni terus buat aktiviti 






Harga : RM10.00
Exclude postage





Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608

Majalah Jawi Pertama di Malaysia


Anak anda lemah jawi ?
Anak anda tak minat jawi?
Tak ada bahan untuk aktiviti jawi?
Jangan risau...sekarang dah ada majalah jawi tau
INSPEKTOR JAWI..pertama di Malaysia 


Saya yakin majalah ini akan menjadi pilihan ibu bapa untuk anak-anak buat latihan di rumah mahu pun di sekolah. Aktiviti dalam majalah ni semuanya berpandukan buku teks sekolah dan silibus KSSR. Sangat bermanfaat. 


Kenapa anak-anak tak boleh berenggang dengan majalah ni ?

Isi kandungan yang berpandukan buku teks dan silibus KSSR. 
Apa yang anak-anak belajar di sekolah ada di dalam majalah Inspektor Jawi ni.

Pelbagai aktiviti jawi yang menghiburkan:
teka teki
cari jalan keluar
perbezaan gambar
cari gambar tersembunyi
mewarna
....dan banyak lagi, semuanya dalam tulisan jawi




Memang tak rugi memiliki majalah ni.
Harganya pun memang sangatla murah.
Beli 1 set ni dapat 5 edisi majalah tau.

Nak cuba untuk anak-anak tak?
Sama-sama improve kan jawi anak-anak.




Harga : RM10.00
Exclude postage





Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608

Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015